Menu

Wat wilt u doen?

Amerongen is de perfecte uitvalsbasis voor geweldige wandel-, fiets– en mountainbiketochten. Aan de ene kant sta je zo in het prachtige Amerongse Bos en aan de andere kant loop je zo de Amerongse Bovenpolder in.

Ook het dorp is een bezoek meer dan waard met het mooie Kasteel Amerongen, Molen Maallust, Tabaksteeltmuseum en veel fijne restaurants en terrasjes. Twee keer per jaar kunt u genieten van biologische producten, kunst, muziek en theater op de Grietmarkt. Verder is de Open Monumentendag een aanrader.

Blijf je wat langer? Stap dan ook eens op de fiets of in de auto en bezoek het mooie Wijk bij Duurstede gelegen in het Kromme Rijngebied, Kasteel Huis Doorn, het leuke stadje Rhenen of pak de pont voor een oversteekje naar de Gelderse vallei en de Betuwe. Een tocht door het Langbroekerweteringgebied met zijn prachtige kastelen kan goed gecombineerd worden met het Kromme Rijngebied met zijn vele hoogstam fruitboomgaarden. De Stichtse Lustwarande is een gordel van meer dan 100 landgoederen en buitenplaatsen en loopt langs de zuidwestflank van de Utrechtse Heuvelrug van De Bilt tot Rhenen.

Check de agenda van Uit op de Heuvelrug  of de Kromme Rijnstreek voor actuele informatie. Ook voor kinderen is er genoeg te doen in de omgeving. Ga eens langs bij de reuzenpanda’s Xing Ya, Wu Wen en hun baby in Ouwehands Dierenpark in Rhenen of check de kinderactiviteiten bij Kasteel Amerongen, Huis DoornNationaal Militair Museum en op het Leersumse Veld.

Middels onderstaande links geven wij u alvast wat leuke ideetjes en tips.

Activiteiten

Wandelen & Fietsen

Restaurants

Amerongen | Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Perfect startpunt voor prachtige wandeltochten!

Ruime keuze in leuke eetgelegenheden op loopafstand!

Mooie fiets- en mountainbikeroutes!

Een paradijs voor vogelaars!